Hampuk Richárd

A kommunikációról

London a legközösségibb város a világon?!

Hampuk | 2009. szeptember 29. 19:54

A világban a Diggen keringő hírek csaknem 10%-át Londonból ajánlják. Anglia fővárosának lakói a facebook top felhasználói. Azaz Londonban rengetegen használják ezt a közösségi oldalt. Érdekes, mivel az angoloknak saját az iwiwhez hasonló nemzeti népszerűségnek örvendő közösségi oldala is van.london

A twitter toplistán London a top felhasználó város, azaz Londonból használják a világon a legtöbben a csiripelő siteot. A Twitter egyik alapítója Evan Williams a múlt hónapban ki is emelte a várost a BBC-n.:
Talking to BBC?s Newsnight, he said: ?We have definitely noticed the UK has exploded for us recently? London is our top Twitter-using city.?
Mondjuk ha belegondolok nem meglepő ez a nagy aktivitás. Mikor Londonban jártam éreztem azt a bizonyos személyes távolságtartást amit angolosnak jellemeztek barátaim. Azonban az a 7,5 millió ember akik a Tube "fogjai" előszeretettel használják mobilinternetüket míg a következő szerelvényre várakoznak. Érthető a nagy felhasználó szám, hiszen a londoni "City" genereáció jól kereső és nagy internet felhasználó is.

Remélem hamarosan a válság közepette Magyarországon is felerősödik ez a kommunikációs forma, remélem rájönnek az emberek, hogy a tweet olcsóbb mint az sms...

Címkék: facebook london twitter social media social-media

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása