Hampuk Richárd

A kommunikációról

Bing kereső a Farmvillen=400 000 új rajongó

Hampuk | 2010. március 11. 09:18

Ugyan a Bing jóval kisebb szeletet tudhat magáénak a keresők felhasználói tortájából, de ami a facebookos rajongókat illeti megelőzte Google-t 1 nap alatt. De miért is lett hirtelen csaknem 600 000 követője?

Sok cég próbálkozik az USAban, hogy hogyan is hirdessen a közösségi oldalakon. Hazánkban is terjed már a láz és egyre több rajongói oldal születik, egyelőre kis követőszámokkal. A Bing és a Zynga első közös hirdetési projektjükben egy új modellt próbáltak ki, számolt be a CNN blogja. A Zynga legnépszerűbb játékát a FarmVille-t használták fel arra, hogy rajongókat gyűjtsenek a Microsoft keresőjének.

A modell pofon egyszerű, ha elkezdesz rajongani a Bingért (a FarmVille-n keresztül) akkor FarmVille casht kapsz (szám szerint 3at), amit elkölthetsz magvakra, szerszámokra vagy bármi másra a farmod körül. Az akció 1 nap alatt több mint 400 000 rajongóval bővítette a Bing táborát. Így sikerült megelőznie a Google rajongói oldalát.

Ne felejtsük azért el, hogy ez a szám nem tükrözi a valódi rajongók számát, hiszen a 80 millió FarmVille használó közül a legtöbben csak az ajándék fizetőeszközért csatlakoztak a Microsoft keresőjének rajongói oldalához. Azonban, ha a Bing ügyesen használja ezt a megnövekedett forgalmat akár saját imázsát is építheti, hiszen ez az első kereső amely ilyen formában hirdet a facebookon. Most már csak rajta a sor, hogy megtartsa az újonnan érkezett rajongótáborát. Egyelőre nem nagy aktivitást mutat az oldal. Utoljára Március 3án írtak a facebookon: "Any FarmVille fans out there? Try using Bing to get the most out of your crops and animals. - We?ve got great results to help you make better decisions in FarmVille. "  A bejegyzésre eddig majdnem 2000 reakció érkezett, hol pozitív hol negatív hozzászólásokkal.

Vajon melyek azok a márkák amelyeknek valóban hasznos lehet az ilyen jellegű promóció. Kvázi mi az amit ilyen formában lehet "kóstoltatni"?! Illetve a többi játéknál is találkozhatunk-e majd ilyen hirdetésekkel. A magyar fejlesztők az iwiwen használnak-e ilyen promóciós eszközöket? Sőt most, hogy a csapból is a politika folyik, vajon egy ilyen akció során elkezdenénk.e rajongani - csupán a pénzért/ajándékért - egy politikus iránt? Persze a kérdés költői, hiszen valószínűleg a játék fejlesztői se mennének bele egy ilyen jellegű hirdetésbe.

Ha tetszett a bejegyzés és érdekelnek hasonló témák, kövess twitteren!

Címkék: google facebook bing farmville zynga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása