Hampuk Richárd

A kommunikációról

Megújult az ATV.hu I. rész

Hampuk | 2010. január 04. 16:43

Éjféltől működik az új ATV.hu oldal. A webszerkesztők szerint az oldal hírportál jellege erősödik. A reggeli JAMben a főszerkesztő-helyettes elmondta, hogy minden műsor 1,5 órán belül fent lesz az oldalon. Ez egyébként még mindig messze van az RTL Klub műsor után azonnal megnézhető tartalomszolgáltatójától az rtlmost.hu oldaltól. No de nem is azzal kívánják felvenni a versenyt, sokkal inkább a hírportálokkal. Az Index.hu-tól szerződtetett főszerkesztő-helyettes az egyik jel arra, hogy valóban a hírportál jelleget kívánják megerősíteni.

Nem időzítették rosszul a megújulást, hiszen netes körökben hónapok óta terjed, hogy az [origo] látogatottsága rohamosan csökken, így egy új hírportál könnyebben csábíthatja el a látogatókat. Az oldalból egyelőre csak a sarka látszik, ezért jelenleg nem nagyon tudom elemezni. Annyi biztos, hogy  a nemzetközi hírportáloknál elterjedt vörös-fekete-fehér színösszeállítás fog dominálni.

A reggeli műsorban elhangzottak alapján jelenleg napi kb. 70ezer játogatója van az oldalnak, többnyire a fiatalok csoportjából. Remélem hamarosan új adatokat is kapunk a megújult oldalhoz.

Kérdéseimet feltettem facebookon az egyik webszerkesztőnek, amint választ kapok rá folytatom a blogot. Ha kikerül az oldal részletesen elemzem webergonómiai szempontokból is.

Címkék: hírportál hirportal atv.hu atv-hu atv weboldal atv-weboldal

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása