Hampuk Richárd

A kommunikációról

Megújult az ATV.hu II.rész (videóval)

Hampuk | 2010. január 06. 01:55

Elindult az új atv.hu oldal. Kaptam válaszokat kérdéseimre Braun Anna webszerkesztőtől és át is néztem a weblapot. Nem végeztem el a részletes elemzését, hiszen most nem az a célom, hogy részletezzem a webergonómiai adottságait az oldalnak, hanem, hogy bemutassam miben is újult meg.

Ahogy az előző oldalt, ezt is a Dream Interactive fejlesztette. A Dream magától értetődő volt mikor webes céget kerestek, hiszen az előző honlapot is ők programozták.  A munka 2009 őszén indult meg egy hosszas ötleteléssel, hogy milyen irányba is kellene elmozdulniuk. ( A CNN.com új oldala 2009 október 26-án került nyilvánosságra.) Ebből keletkezett egy 3 lépcsős megújulási terv aminek az első ütemét már mi is láthatjuk, ez a design és struktúra váltás. Tehát most elindultak egy hírportál jellegű felépítés irányába, ahol hangsúlyosabbak a hír tartalmak mint az ATV műsorainak újra nézési lehetősége. Az atv.hu szerkesztősége saját tartalmakat szerkeszt, saját híreket gyártanak. Ilyen volt például az atv.hu publikált országos MSZP lista (itt láthattuk legelőször). Jelenleg az oldalnak átlag napi 70.000 egyedi látogatója van, a fejlesztésekkel szeretnék elérni a napi 100.000es látogató számot.

Az oldalról hiányolom a közösségi oldalakba való integrálást, de az előző postom óta már az ATVHU twitter profil is létre jött és a szerkesztőktől is megtudtam, hogy dolgoznak ezen a fejlesztésen is. Várhatóan tavaszra fognak elkészülni vele. Remélem a twitteres, facebookos integrálást követően nagyobb közösségi média kampányt szerveznek az új oldalnak. Nem értem, hogy a régi hivatkozások miért nem mutatnak sehova, csak a főoldalra. Eltűntek a régi hírek? Szerintem ez nem volt jó döntés.

Nézzük a designt.

Számomra van néhány megkérdőjelezhető döntés. A fenti videón is látszik, hogy új fejléc, mutálódott logót kapott az oldal. A legfelső fejlécnél a hirdetés rácsúszik a közösség menüpontra, ott néhány pixel helyet mindenképpen hagynék. (Bár a menüpont jelenleg még nem is működik, so csak benne maradt a design)

A fő menusor alá kerül a vezető hír, egy képpel, leaddel. Azt nem értem, hogy a kép mérete miért nem húzódik ki a lead végével egy vonalba?! A vezércikk esetében az ember első pillantásra nem tudja eldönteni, hogy a lead miért árválkodik ott.  A szürke címek jól mutatnak, letisztulttá teszi az oldalt, bár az ATV esetébe ezzel eddig sem volt gond. A piros flekkekbe nem írnék feketével.

A jobb oldalon találhatóak a blogok, a színeket egyelőre nem értem, hogy mi alapján választották.

Látom, hogy ez egy folyamat megindulása, vannak jó ötletek, remélem tavaszra összeáll a kész oldal közösségi integritással. Sok sikert nekik.

Címkék: atv hírportál hirportal atv.hu atv-hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása