Hampuk Richárd

A kommunikációról

2010 - a vírus éve a kampányban

Hampuk | 2010. március 22. 21:13

Sokan írnak az internetes kampányok előretöréséről. Az tény, hogy egyre aktívabban használják a pártok a netes felületeket, de messze még az előretörés szerintem.

Vannak azonban kreatív kezdeményezések a nagy pártok részéről ami a vírus videókat illeti. Ez eddigi kampányban két "gyöngyszem" már eljutott hozzám. Látszik, hogy a pártok ezt az eszközt érzik a leginkább alkalmasnak arra, hogy a fiatal geekeket meggyőzzék saját programjukról, vagy alkalmasságukról. Egy jól sikerült vírusfilmmel ez sikerülhet is, sőt jobb esetben olyanokhoz is eljuthat egy-egy üzenet akik egyébként nem érdeklődnek a politika iránt.

Ma kaptam meg a legújabb vírus filmet amelyet - nem hivatalosan, csak tippelek a film alapján -  az mszp készített. Brian életéből egy részletet láthatunk, nagyon jól újra szinkronizálva: A videó nagyon erős felütéssel indul, még a leg ellenségesebb szavazokat is nézésre kényszeríti. Aki látta a brian élete című filmet az tudja a poént, de így is mulatságos végig nézni.

A fidesz filmje (ami nem is annyira vírus film, de mégis hisz nem  hivatalos kampány elem) - szintén nem hivatalosan, csak tipp-. Inkább a félelem, csalódottság érzelmekre játszik. A film néhány hibától eltekintve nagyon jól megszerkesztett animáció, azonban szerintem egy kicsit túl hosszú. A sötét képek, meghökkentő szemléletes adatok kiválóan alkalmasak a megdöbbentésre, érzelem kiváltásra így jó vírusfilmé válhat, hiszen az emberek szeretik megkérdezni ismerősüket, hogy ezt láttad?

Ha ismertek még idei politikai vírusfilmeket feltétlen írjátok meg kommentben, mert úgy érzem ez a kampány a vírusfilmek kampánya is lesz:) Figyeljétek közösségi profilotokat is, mert valószínűleg egyre több ilyen jellegű linket kaphatunk majd a kampány hajrában.

Személy szerint ennek örülök is, hisz a rengeteg "tény" mellett egy egy kreatív vagy vicces videó feldobhatja a politikai kampányok szürke hétköznapjait. Remélem, az eddig megszokotthoz képest egyre több humoros tartalmat gyártanak még a pártok.

Ha tetszett a bejegyzés és érdekelnek hasonló témák, kövess twitteren!

Címkék: mszp fidesz online vírusvideó választás 2010 kampány 2010 kampany-2010 valasztas-2010 virusvideo

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása