Hampuk Richárd

A kommunikációról

Eltűnnek a Facebook bejegyzések (frissítve)

Hampuk | 2010. február 08. 06:45

Hamarosan már mindenkinek új dizájnra frissül a facebook. Addig azonban sokan bosszankodnak, mert bejegyzéseik eltűnnek, kommentjeik összekeverednek vagy soha nem jelennek meg. A fenti kép is erről a bugról tanúskodik.

Az átállás fokozatosan történik, remélhetőleg néhány napon belül már azok is élvezhetik az új designt és funkciókat akiknek ma még a fenti kép jelenik meg. Egyébként többszöri frissítés, vagy ki-be lépés után helyre áll a rendszer.

Az új designben a tartalommegosztás erősítésétől visszaléptek a barátkozás, kapcsolatépítés elősegítéséhez. A céljuk, hogy minél több időt töltsünk az oldalon, hiszen így több reklámra kattinthatunk rá. Ennek érdekében a kilépő gombot jól elrejtik előlünk, hogy nehogy véletlenül kilépjünk...

A design részletes boncolgatásával hírbehozó már a webisztánon egy jó kis postban foglalkozott.

Engem leginkább az érdekel, hogy mi az oka, hogy az átállásnál ilyen bugokat hagynak a rendszerben. Többen felvetették, hogy hihetetlen, hogy a szilícium völgyben nincs egy teszt csapat akik ezeket észreveszik és javítják. Természetesen van ilyen csapat, de gondolom amikor egy régi és egy új rendszer fut még párhuzamosan előjönnek ilyen problémák. Érdekes kérdés az is - amire magam sem tudom a választ -  hogy mi befolyásolja, hogy kinél frissül kinél nem az oldal?! Ma megdőlt az a teóriai is miszerint akiknek több ismerősük van azoknak előbb frissül a rendszer. Egyik olvasómnak 10 ismerőse van de neki már az új facebook pörög. Nekem több mint 400 és még mindig az öreg oldalt nyúzom :)

Várom az új megjelenést és funkciókat türelmesen, addig frissíthetek rendszeresen.

Ha tetszett a bejegyzés és érdekelnek hasonló témák kövess twitteren!

Címkék: átállás facebook atallas

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása