Hampuk Richárd

A kommunikációról

OVB meg a válságkommunikáció

Hampuk | 2010. április 11. 22:33

Igazi Magyar sajátosság ez a 2010-es választás. A sok átjelentkezésnek köszönhetően a helyi szavazókörök nem bírtak a sok "idegen" szavazóval. Ennek köszönhetően Budapesten 19-órakor amikor elvileg lezárul a szavazás még többszázas sorok álltak a szavazókörök előtt.

Normális menet mellett ilyenkor kezdődnek az adatok közlései. Először az exitpoll adatok jelennek meg, majd a részeredmények. Ennek ellenére idén az Országos Választási Bizottság úgy döntött, hogy a kampánycsend addig tart amíg mindenki le nem szavaz. Ez akár hajnali kettőig is eltarthat.

2010-ben azonban az internet annyira elterjedt hazánkban és  mindenki mobillal rendelkezik, így hiába akarnák korlátozni az információk áramlását nem tudják. Olyan jellege van a mai napnak, mint a Moldáv tüntetések szervezése, legalább is a twitter tekintetében.Ott is korlátozni próbálták a kommunikációt de rendkívül gyorsan megtalálták a fiatalok a lehetőséget.

Véleményem szerint a kampánycsend intézménye már rég elavult, az meg még nevetségesebb, hogy még tovább ki akarták tolni a kampánycsendet. A mostani vígjáték megmutatja a közösségi média erejét kampánycsend idején.

A választások lebonyolításáért felelős bizottság szemmel láthatóan nem is sejtette, hogy milyen hatalma van a web 2.0-nak Magyarországon. nem érezték, hogy mennyire életszerűtlen ez a korlátozás. 22.10kor hoztak egy döntést ami értelmében 22.40kor már megindulnak az adatok.

Eddigre már a neten (tumblr, twitter,facebook) 100%os adatok röpködtek. Ez persze felveti a kérdését annak is, hogy a netes társadalom honnan jutott ezekhez az adatokhoz.

Címkék: választás valasztas

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása