Hampuk Richárd

A kommunikációról

Üres lesz a Part (frissítve)

Hampuk | 2010. július 12. 23:44

Part fesztivál

(a poszt végén új infókkal frissítve. - a szerk.)

A Balaton Sound előtt néhány nappal jelent meg egy cikk az INDEX-en, miszerint "Elmaradhat a Part fesztivál". Első olvasatban azt gondoltam, hogy a Sound szervezőinek ügyes kis kommunikációs akciója az egész. Tudom, hivatalosan nem szorulnak rá, hogy elhalásszák az embereket egy másik fesztiválról, de az tény, hogy nem érdekük, hogy egy tóparti fesztivál megerősödjön Magyarországon.

Szóval, olvastam a cikket és mosolyogtam, hogy milyen jól időzítették. Még pont marad ideje az embernek arra, hogy visszaváltassa a Parti jegyét és megvegye a Soundra. Ha csak egy kis zavart tudnak kelteni a fesztiválozók körében, már megérte, hisz a Part presztízsét a földbe tiporhatják vele.

Vártam a Part fesztivál szervezőinek gyors reagálását, hogy az INDEX cikke nem egyéb mint egy kacsa. Még ki is használhatták volna, hiszen a Part egy olcsóbb fesztivál, más a célcsoport és ez az index "kampány" segíthetett volna erősíteni az ellenségképet, "Soundra csak a gazdagok mennek" az igazi fesztivál arcok a Parton vannak. De nem jött semmi hivatalos reakció (július 7 óta). Megkerestem a HD Groupot amely a fesztivál kommunikációját látja el, de ez idáig nem kaptam semmilyen választ tőlük. További érdekesség, hogy a Rádió 1-en továbbra is megy a fesztivál reklámja. Ez azt sugallja, hogy semmi probléma,  meg lesz tartva. Akkor miért nem cáfolnak?! Valószínűleg azért, mert nem megy minden flottul, ha nem is marad el, valami probléma van a szervezésnél, így ha nyilatkoznának arról is beszélniük kellene.

Kivárnak, figyelik a jegyek mozgását és ameddig lehet elhúzzák a hivatalos reakciót.Futnak a reklámok tovább, mintha mi sem történt volna.

Persze, lehet taktikázni, de ha egy fesztivál hosszú távon tervez, nem túl előnyös az efféle "kommunikáció". Ráadásul ezzel nem csak magukat, hanem partnereiket is rossz helyzetbe hozzák.

A facebookon például az egyik fellépő (aki később törölte hozzászólását és kérte nevének és képének eltávolítását) magyarázkodik a Part rajongói oldalán - ahol szintén semmi hivatalos reakció - :

part fesztivál facebook Ennek ellenére egyre több tweet és üzenőfali bejegyzés születik arról, hogy eladnák a jegyüket, még ha más felhasználók nyugtatgatják is őket, hogy nem marad el a fesztivál.

Sok kellemetlen percük lehetett a szervezőknek az elmúlt napokban, de ha akarták volna, jó időzítéssel akár a javukra is fordíthatták volna a "pletykákat". De valószínűleg tovább erősítik azt a közmondást, hogy: Nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél. Ez mer nem az a kategória, hogy a legjobb megoldás a hallgatás úgyis elmúlik, hiszen aki ma rákeres a Part fesztiválra a googleban az első 5 találat között találja az Index cikkét, amelynek címe: Elmaradhat a Part fesztivál. Márpedig fesztivál előtt sokan keresnek a programokra és a rendezvényekre.

Egy biztos, hogy ami engem illet nem lesz Part fesztivál...

Most kaptam a hivatalos infot, ami azóta a Part facebook oldalán is megjelent:

Idén elmard a Part fesztivál! A szervezők nem sokat rágódtak a közleményen, egyszerűen megmondták, bővebb indoklás nélkül, hogy az idei rendezvény elmarad:

part fesztivál

Te melyik Parton állsz? Jövőre irány a Part vagy marad a lakás?

Ha tetszett a bejegyzés és érdekelnek hasonló témák, kövess facebookon vagy  twitteren !

Címkék: balaton sound part fesztivál balaton-sound hd group hd-group part-fesztival

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása