Hampuk Richárd

A kommunikációról

Nincs ingyen leves! Ingyen üzemanyag sincs...

Hampuk | 2010. október 19. 21:00

KGFB kampány 2010

Egy e-mailre lettem figyelmes, ahol arra kért egy ismerősöm, hogy regisztráljak az adott linken és ingyen üzemanyaghoz juthatok. Persze már rég beleverték a fejembe a főiskola makroökonómia óráján, hogy "nincs ingyen leves", semmi sincs ingyen, nem hogy az üzemanyag. Viszont érdekelt, hogy milyen kampányról van szó, volt egy sejtésem -beigazolódott-. Hamar rájöttem, hogy itt sem ingyen adják az üzemanyagot. Elég drágán kell "fizetnie" annak aki játszani akar, az adatainkkal kell fizetnünk...

A tavalyi törvénymódosítás alapján azt hihetnénk, hogy az idei Kötelező Gépjármű Felelősség Biztosítási kampány elmarad. Pedig nem. Ugyanis csak azoknak az autótulajdonosoknak nem kell most váltaniuk, akik év közben vásároltak autót. A maradék 95%-nyi autótulajdonos, biztosított ismét választhat novembertől.

Ezt azért fontos tudni, mert az említett oldal egy remek adatbázis építő ötlet -és ezt nem is titkolják (persze nem reklámozzák, de korrekten leírják, és a leírás megtalálható könnyedén)-. Van pár dolog ami nem tetszik az oldalon, de az alap gondolat szerintem remek. Ugyanis benzint kínálni csak olyannak lehet akinek van valamilyen gépe amibe beletöltheti, és a kerti traktorok, fűnyírók mellett legtöbbünknek autója van amibe rendszeresen tankolunk. Így a vállalat nem lőtt mellé amikor ezzel a nyereménnyel kecsegtetett. Ráadásul 3000 litert osztanak szét, ami első hallásra olyan soknak hangzik, hogy az ember reálisnak érzi a nyerési esélyt. Valójában 50 tank benzinről van szó, amiből 1 ember 1000 litert nyer, a többit a szabályoknak megfelelően sorsolják.

De emellett az is figyelemre méltó, hogy nem csak elindították a játékot, és elmondták, hogy hívj minél több ismerőst a nagyobb nyeremény érdekében, hanem tanácsokkal is ellátnak, hogy hol keresd az ismerősöket, hova küldd ki az e-mailjeidet. Külön felhívják a figyelmed, hogy ne spammelj, mert az nem jó a cégnek sem. Ha még több üzemanyagot akarunk nyerni akkor kérdőíveket kell kitöltenünk, amiből ugyan reprezentatív kutatás nem állítható össze (ennek az egyik legfontosabb feltétele, hogy a válaszadókat nem motiválhatod nyereményekkel a válaszadásra), de a biztosító cégnek hasznos információkat szolgáltathatunk.

Az Aegon Direkt ügyesen megfogta az adatbázis építés lényegét, most már csak az a kérdés, hogy milyen üzenetekkel fogja tudni aktivizálni ezt a több ezres felhasználói bázist?!

Azt nem értem, hogy a főoldalon miért tetszeleg a kútoszlopon az "Üzemen kívül" felirat, ráadásul hangsúlyos is... Illetve hiányolom az adatkezelési azonosítót. A Seo-ra idén sem fordítanak túlzott figyelmet a biztosítók, az ingyen üzemanyagra való keresés során benne van az oldal az első 5-ben, a találatokat sok fanatikus játékos (ingyenes) hirdetése követi -ahol saját linkjüket promozzák-. Ahogy a Szemlédi András lottó nyerteses reklámokat is nagyon sokan elhitték ezt is rengetegen el fogják hinni, persze itt kapnak is a szerencsések valamit. De remélem azért lassan kinőjük az ingyen akarunk ezt-azt gondolkodást...

Te mit gondolsz? Mondd el kommentben!

Ha játszani akarsz itt tudsz: http://ingyenuzemanyag.aegondirekt.hu/index.php

Ha tetszett a bejegyzés és érdekelnek hasonló témák, kövess facebookon vagy twitteren !

Címkék: adatbázis aegon adatbazis kgfb kampány kgfb-kampany

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása