Hampuk Richárd

A kommunikációról

Az irodai meló

Hampuk | 2012. november 05. 16:15

Alapvető különbség van a demokraták és a republikánusok kampánya között. Nálunk nagyon sok az önkéntes ezért nagyon sok (kicsi) irodánk van szerte a megyében és az államban. Az irodák többségében csak önkéntesek dolgoznak, ők irányítják a munkát, szervezik a kopogtató és a telefonáló önkénteseket.

Mi a Parma irodában dolgozunk, ahol fizetett szakemberek irányítják a munkát. Persze nálunk is rengeteg az önkéntes, de a többi helyhez képest itt több a fizetett ember. Azt gondolnánk, hogy önkéntesnek az áll akinek nincs munkája, nyugdíjas, vagy tanuló. Ez csak részben igaz, mert a legtöbb önkéntes akivel találkoztam az jó állással rendelkezik és csak a kampány miatt vett ki szabadságot.  Az irodai önkénteseink többsége más államokból érkezett/ik, hogy besegítsenek Ohioban. Ilyenkor saját költségükön utaznak ide és segítik a kampányt. Vezető tisztségviselők ülnek be a telefon mögé és csinálnak napi több száz hívást, hogy önkénteseket toborozzanak az utolsó napokra akik elhívják a szomszédjaikat szavazni.

Az utcákat járó önkénteseinknek van egy-egy helyi irányítójuk. Ő gondoskodik arról, hogy mindenki a megfelelő helyre menjen és, hogy minden helyre menjen valaki. Ők osztják be az embereket. Csütörtökön én is velük dolgoztam. A feladatom az volt, hogy a meglévő adatbázisok alapján összerakjam az önkéntesek csomagjait. Ebben benne vannak a címek, kell csinálnunk térképet és útvonaltervet hozzá. Kapnak egy rövid leírást is, hogy mit szabad és mit nem amikor valakihez bekopogtatnak. Az egyik legfontosabb szabály,hogy minél kevesebb időt töltsenek egy háznál. Ezt maximum 5 percben határoztuk meg. Ilyenkor meg kell kérdezniük az ott élőket, hogy szavaztak-e már? Ha igen akkor Obama támogatók-e? Ha még nem szavaztak akkor megkérdezzük, hogy mennek-e, ha lehet akkor még menjenek el early votingolni. Megkérdezzük azt is, hogy el tudnak-e menni maguk, vagy segítsünk eljutni? Ha segítség kell akkor az önkénteseink szállító csapatának leadjuk az infót és ők szervezik meg, hogy hogyan juthat el a választópolgár a szavazópontra.

Az persze világos mindenkinek, hogy nem biztos, hogy a mi jelöltjeinkre szavaz majd az akit elviszünk, mert itt senki nem láthatja azt, hogy hova húzza az x-et. De bízunk benne, és 99%-ban be is jön, hogy aki azt mondja, hogy velünk van az tényleg velünk van.

El sem tudtam képzelni korábban, hogy egy ilyen „kis” méretű városrészben mekkora logisztikai feladat egy kampányt menedzselni.

2 helyi felelős kb. 4000 oldalnyi anyagot kapott tőlem aznap összesen. Ezen osztoztak, majd adták oda az egyes utcafelelősöknek. Miközben én ezeket a csomagokat állítottam össze az irodában egyre több telefonáló önkéntes gyülekezett. Ők egy állati jó rendszer segítségével kapnak számokat amiket fel kell hívniuk (a térségből). A rendszerben látjuk, hogy hányszor hívtuk már, hányszor értük el, van-e más a háztartásban aki fontos számunkra, stb. Ha nem érjük el akkor általában üzenetet hagyunk az üzenetrögzítőn, hogy vissza tudjanak hívni minket. Az esetek kisebb százalékában történik ez meg. Ha elérjük őket akkor megkérdezzük,hogy szavaztak-e már. Elmondjuk, hogy kiemelten fontos az ő szavazata számunkra és ha teheti menjen el Early Votingolni. Ha már megvolt a szavazás akkor megkérdezzük, hogy van-e kedve önkénteskedni az utolsó 3 nap valamelyikén. Nem egésznapra hívjuk, csak 3 órára. 3 részre osztunk egy napot és azok közül válogathat.

Így megy az irodai meló nálunk…

Ha érdekelnek további élményeim a kampánnyal kapcsolatban kövesd a blogot és a Facebook oldalt.

Holnap a Canvassingről írok Nektek, mert fél napra csatlakoztam az utcai csapatokhoz. A párommal kb. 110 címet csináltunk meg. De erről majd holnap. 

Címkék: ohio barack obama elnökválasztás 2012 Cleveland

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása