Hampuk Richárd

A kommunikációról

Megújult az MDF.hu

Hampuk | 2010. február 19. 18:13

mdf.hu oldalA parlamenti pártok központi honlapjai közül az MDF publikálta az elsők közt a kampányban a megújított honlapját. Valljuk be rá is fért már egy kis ráncfelvarrás. A korábbi honlap jócskán elmaradt a mostanitól mint grafikailag mint felhasználó barátság szempontjából. mdf.hu régi honlapElső ránézésre az oldal jól sikerült. Átlátható és összeszedett tartalmilag. Sok tartalom fent van rajta. A főoldalon 4 hír és reklám váltja egymást. Minden hír közé beraktak egy reklámot. Ami jó ötlet, csak az a baj, hogy nagyon nagy a kontraszt a reklám és a hír megjelenítése között.

Egy kicsit bosszantó amikor  a médiatárban a tvs szerepléseknél mindig az adott tv honlapjára navigál minket. Nincsenek beágyazva az oldalra. Ez persze sok TV esetében nem is megoldható, de egy képet az adásból kirakhattak volna, hogy ne csak ilyen "szárazon" legyenek felsorolva a szereplések.

Az oldalról a favicon még hiányzik, remélem azt rövid időn belül pótolják.

Az oldalra kikerültek a népszerű közösségi oldalak ikonjai. Amelyekre kattintva kidobja az Új MDF rajongói vagy twitter profilját amelyhez csatlakozhatunk. Az egyes cikkeknél megoldották a tartalom integrációt, így a facebook vagy twitter ikonokra kattintva azonnal megoszthatjuk ismerőseinkkel az adott tartalmat, már ha akarjuk.

A felső sor menüpontjai között érdekesség (a parlamenti pártok tekintetében), hogy helyet kapott az anyagi támogatás menü is. A látogatót tájékoztatják a törvénynek megfelelő támogatási lehetőségekről is.

A többi nagy párthoz hasonlóan itt is térkép és terület szerint találhatjuk meg képviselőjelöltjeinket. Érdekes azonban, hogy például Budapest tekintetében csak 5 képviselő esetében találunk elérhetőséget (e-mail cím) telefonszámot azonban egyszer sem. Weblap cím is csak egy képviselőnek van feltöltve. - gondolom ez még frissítve lesz -

Az oldalon találunk eseménynaptárt is ami jelenleg még nem tartalmaz eseményeket.

Az oldal alján 4 fő kampány téma található. Amelyekre kattintva semmi nem történik, csak a főoldal tetejére navigál minket.

Összességében nagy előrelépés az mdf.hu oldalt tekintetében. Kíváncsian várom a többi párt kampány honlapját.

Ha tetszett a bejegyzés és érdekelnek hasonló témák kövess twitteren!

Címkék: mdf weblap

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása