Hampuk Richárd

A kommunikációról

NeoFM új honlappal állt elő - NEM menő!

Hampuk | 2010. február 05. 22:16

A héten vettem észre, hogy elkészült a NeoFm új honlapja. Nem keltett túl nagy visszhangot a szakmában. Ha megnézzük meg is érthetjük, hogy miért. Nem szeretném a magyar "nekem semmi nem tetszik" hozzáállást erősíteni, csupán azt gondolom, hogy az ország egyik legnagyobb lefedettséggel rendelkező rádiójának jobban kéne figyelnie az on-line megjelenésekre is. Főleg úgy, hogy a névválasztása egyértelműen a Mátrixra utal ami pedig nagyon nagyon a kibertérben játszódik.:)

Egyik új rádió sem nyűgöz le online megjelenéseivel, de a Neo még a Class Fm honlapját is jóval alulmúlja. No de akkor nézzük át. Még mielőtt a weboldalt megnézné az ember már a favicon hiánya egyből feltűnést kelt, nem sok olyan honlap készül már napjainkban ahol legalább egy színes 16x16 pixeles kis négyzetet ne raknának be faviconnak.

Ez egyébként az előző "honlaphoz" képest visszaesést jelent. (A freeblognál ezek szerint egyszerűbb ennek a beállítása.)

A weblapon böngészve először a menüsor szembeötlő. A flashes megoldás értelmetlen és nagyon bonyolult. Nem beszélve a keresőoptimalizálás kinyírásáról.

A legérdekesebb a MŰSOROK menüpont "rendszere".

Ha valamelyik almenüre kattintunk csak a FŐOLDAL gombra kattintva juthatunk vissza a főoldalra, a NEO logóra hiába is akarnánk nem tudunk.

A FŐOLDALON megtaláljuk jobb felül,hogy mi szól éppen a rádióban, ezt is flashben természetesen. Ha rákattintunk pop upként felugrik az online rádióhallgatási lehetőség.  Ez alatt az első ránézésre "innovációnak" tűnő (eddigi honlaphoz és a többi rádió honlaphoz képest :() twitter és facebook logo akasztja meg szemeinket. Amire kattintva a látogató be tweetelhet, vagy kiírhatja üzenőfaljára, hogy neofm.hu.

Gondolom a fejlesztőknek szóltak, hogy legyen facebook meg twitter csak azt felejtették el, hogy ez mire is jó. Nem találjuk a saját rajongói oldalukat, sem a twitter profiljukat, szóval ha akarnánk se tudnánk rajongókká válni.

Ez alatt szavazhatunk egy két zenére, de csak ha belehallgattunk.

Az oldal tetején a főbb híreket 5 váltakozó flashel és rövid szöveggel mutatják be. Amelyekre kattintva tovább jutunk az adott hírhez. A Flash felbontásra talán túl kicsire lett állítva, mert elég csúnyán jeleníti meg a képeket.

Az oldal közepén 2 hasábra bontják az oldalt. Az első hasábban képpel rendelkező hírekkel találkozunk, amelyeknél csak a képként (pixelesen) beillesztett tovább gombra kattintva juthatunk a teljes hírhez. (Címre, leadre kattintva nincs esélyünk). A híreket egyébként az EST média szolgáltatja így ha a tovább gombra kattintunk az ő oldalukra navigálnak.

A második (középső) hasábban a műsorok sorakoznak fel egymás alá. Szintén a híreknél megszokott módszerrel jutunk tovább az aktuális infóhoz. A beltartalomnál már az adott hír linkjét küldhetjük szét a közösségi siteokon ismerőseinknek. Illetve a műsort vissza is hallgathatjuk. A közösségi integráció egyelőre nem nagy sikereket ért el, mert jelenleg 18 link mutat a twitteren a neofm oldalára.

Az utolsó hasábban a szavazási lehetőség alatt még találunk egy fénykép galériát is néhány képpel.

Legalul pedig az elérhetőségeket.

Ez is jól mutatja, hogy mennyire nem nyitnak az online világ felé, mert egy e-mail címet még véletlenül sem talál az ember sem itt az alján sem az elérhetőség menüpont alatt. A bumeráng micrositon keresztül érhetjük el őket e-mailben.

A weboldal "arculatát" (table layout), megjelenését nem kívánom véleményezni. Ízlés dolga, az biztos azonban, hogy napjainkra már több kifinomultabb megoldás is létezik az oldalak grafikai megjelenítésére...

Az oldalról szinte az összes keresőoptimalizálási eszköz hiányzik (title, meta description, meta keywords, headings, sitemap, nyelvi beállítások, stb)

Az oldalról nem derül ki, hogy melyik cég készítette az oldalt, de az is előfoordulhat, hogy házon belül oldották meg a kivitelezést. Valószínűleg költséghatékonyság számított. A költségeket és a hatékonyságot is sikerült leszorítaniuk...

Címkék: weboldal rádió radio neo fm neo-fm

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása