Hampuk Richárd

A kommunikációról

Dalai Láma a Twitteren

Hampuk | 2010. február 23. 00:44

dalai lamaEgyre több világhírű celeb csatlakozik a twitterhez. Nemrég olvashattunk Bill Gates csatlakozásáról. A mai napon pedig a Dalai Láma kezdte el használni a csiripelő siteot. Persze eddig is több hamis Dalai Láma felhasználó volt, de a mostani regisztrációt a Twitter központja is hitelesítette, így biztosak lehetünk benne, hogy amit olvasunk az valoban a tibeti vezető bejegyzése.

Egyelőre viszonylag kevés követője van, hiszen néhány órája van fent a twitteren, de amint a média felkapja biztosan megugrik a követőinek száma. A csiripeléshez a twitterfeedet használja. Eddig 4 bejegyzést írt. Amíg megírtam a posztot egyébként több mint 2000 követővel gazdagodott, szóval szépen kezdik megismerni a profilját. (Néhány óra alatt 2200-ról 42000-re növekedett a követőinek száma.)

Kíváncsian várom, hogy a keresztény egyházak mikor nyitnak ezek felé  a csatornák felé. Őszintén megmondom soha nem gondoltam volna, hogy a Dalai Láma hivatalosan is twitter lesz :) A használatra Evan Williams a Twitter vezetője buzdította a Lamat, amin a tibeti vezető csak nevetett.

De ez a regisztráció is jól mutatja, hogy olyan potenciális lehetőségek rejtőznek a közösségi médiákban amelyet a legnagyobb hírességek sem hagyhatnak figyelmen kívül. Ez pedig a személyes interakció. Egy ügyes híresség egyszerre több millió felhasználóhoz juttathatja el -kevesebb mint egy másodperc alatt - üzenetét, akik ha az információ érdekes automatikusan megosztják azt ismerőseikkel, barátaikkal. A Dalai Láma például a saját weboldalának bejegyzéseit osztja meg a nagy nyilvánossággal, de akár politikai nézeteit is kifejtheti a későbbiekben a kínai kormány kapcsán. Vajon így íródik majd a XXI. századi történelem?

Ha tetszett a bejegyzés és érdekelnek hasonló témák kövess twitteren!

Címkék: twitter dalai lama dalai-lama

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása