Hampuk Richárd

A kommunikációról

Frissítve! Megújult az orbanviktor.hu

Hampuk | 2010. március 27. 22:43

[caption id="attachment_464" align="aligncenter" width="460" caption="Orbán Viktor megújult honlapja"]orbanviktor.hu[/caption]

Jól látszik, hogy a politikai pártok és a politikusok is egyre komolyabban veszik az on-line kommunikációt. Az MDF kezdte a sort, de mostanra már megújult az LMP honlapja is. A két párt honlapját Orbán Viktor megújult weboldala is követi. Sőt március 10-től már az MSZP miniszterelnök-jelöltjének, Mesterházy Attilának a honlapja is elérhető.

Az első legszembetűnőbb változás az eddigi kékről zöldre váltás. A kéket nem igazán értettem, de a zöld valószínűleg a trikolórra épül.

Ezen kívül a korábbi honlapjához képest a nyitó oldal is teljesen megváltozott. Korábban az OVTV fogadta a látogatót, most pedig 3 képes hír köszönt. Sőt mi több az OVTV átalakult VIKTORTV-re és már nem saját lejátszót használnak, hanem létrehoztak egy YouTube channelt (úgy látszik Obama kampány tanácsadója nagy hatással volt a kampánycsapatra).

A korábbi honlapról nagyon hiányoltam a favicont és a facebook integrációt az újban ezt pótolták.

A menüpontok is módosultak, a korábbi politika, közélet, család, kapcsolat, in english helyett most munka, család, viktortv, kapcsolat, in english menüpontok közül válogathatunk. Ez a módosítás is jól tükrözi a kommunikációs profil váltást. Valószínűleg a fejlesztők előre látók voltak és a választások utáni időkre gondolva hozták így létre a site mapet.

Sajnálatos azonban, hogy a korábbi honlapon megtalálható gyengénlátó verzió megszűnt, már nincs link az oldalon ahonnan elérhető lenne.

Összességében jól látszik, hogy a fejlesztők szándéka a közösségi oldalakra való integrálódás volt. A cikkeket megoszthatjuk facebookon, iwiwen és twitteren is. Ha már követik az Obama trendet akkor a Flickr képmegosztást is integrálhatták volna.

[caption id="attachment_465" align="aligncenter" width="460" caption="Orbán Viktor korábbi honlapja"]orbanviktor.hu regi[/caption]

Az oldalon való böngészésből kiderül, hogy a honlap az XJTC Political template felhasználásával készült. Kíváncsian várom a többi megújulást, bár véleményem szerint már ez is elkésett időzítés volt, legalábbis kampány szempontjából.

Ma mutatták be a Fidesz legújabb kampány filmjét amely érthetővé teszi, hogy miért volt szükség a weboldal megújítására.

Ha tetszett a bejegyzés és érdekelnek hasonló témák, kövess twitteren!

Címkék: orbán viktor kampány 2010 orbanviktor.hu kampany-2010 orbanviktor-hu orban-viktor

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása