Hampuk Richárd

A kommunikációról

Újabb "Like" gomb a facebookon

Hampuk | 2010. április 19. 22:55

A Facebook folyamatosan csiszolja a designt és a felhasználói felületek ergonómiáját. Most ismét egy nagyobbnak mondható változást jelentettek be a közösségi oldal sajtósai. Az egyik legfrissebb, szembetűnő változás, hogy a ?Become a Fan? (rajongó leszek) helyett "Like" (tetszik) gombbal válhatunk egy-egy oldal rajongójává. Természetesen a "Remove" gombot is cserélték "Unlike" gombra, hogy harmonizáljon.

Vagyis ezek után nem rajongókká válunk, ennél gyengébb kötöttséget érezhetünk, csak tetszésünket nyilvánítjuk ki az adott oldallal szemben. Az oldal így azt reméli, hogy több ilyen jellegű kapcsolat generálódik majd.

Ez a fejlesztés csak egy szelete a Pages-t (itthon rajongói oldalnak fordított)érintő fejlesztések közül. Hiszen észrevettem azt is, hogy az Oldalaknál már külön van gyűjtve, hogy hány ismerősöm rajongó és hány rajongó van akik nem ismerőseim.

Ma jelentette be a facebook, hogy létrehozzák a Community Pages-t (közösségi oldal), amely nem egy-egy konkrét személy,márka vagy cég köré szervezi a rajongókat, hanem olyan embereket köt össze akik hasonló dolgok iránt érdeklődnek. Például főzés, sport, nyelvek.

A facebook reményei szerint ezekkel a közösségekkel könnyebben tanulhatunk meg egyes recepteket és nyelveket. Kvázi a hagyományos fórumok újragondolása, ahol megoszthatjuk tapasztalatainkat, kérdezhetünk a többiektől stb.

Ez a fejlesztés még csak béta szakaszban van, de a facebook reményei szerint erős és nagy tudású közösségek jöhetnek így létre. A közösségi oldal célja az is, hogy minél jobban bemutassa tagjait. Éppen ezért adatlapunkhoz integrálják a rajongói oldalakat. Erről még csak dev képet sikerült találnom, de ez is jól szemlélteti, hogy mi lesz a jövő.

A profil oldalunkon az érdeklődési köreinket, kedvenc zenéinket rajongói oldalak segítségével mutathatjuk be. Persze itt is szelektálhatunk majd, hogy mit ki lásson.

A fenti fejlesztések jó része napok múlva lesz látható saját profilunkban.

Kíváncsian várom, hogy itthon mekkora közösségek fognak így szerveződni?

Ha tetszett a bejegyzés és érdekelnek hasonló témák, kövess twitteren!

Címkék: facebook

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása