Hampuk Richárd

A kommunikációról

Az új magyar kormány üzenete: Oh my God!

Hampuk | 2010. május 31. 11:06

A mai nappal megkezdődött az új kormányzati munka. Az eddiginél jóval centralizáltabb kommunikáció várható az elemzők és szakemberek szerint. - Ez jó. -

A kommunikáció egyik első lépése, hogy a kormányzati weboldalak nyitólapján a fent látható "az új magyar kormány üzenete" található. OMG=Oh my God, azaz Úristen! A köszöntő szövegből kiderül, hogy 443 domain neve van a kormánynak. Az új kormány azt ígéri, hogy kivizsgálja, hogy mik ezek és miért. Sőt méltatlannak tartják, hogy az eddigi honlapok semmilyen egységes szerkezettel vagy arculattal nem bírnak. Jelenleg ezen dolgoznak és vizsgálódnak áll az üzenetben.

A webes társadalmat szerintem megmosolyogtató, laza üzenet célba fog érni. Azonban nem tudom, hogy fognak reagálni azok a  felhasználók/ügyfelek, akik az eddig cetlin őrizgetett kormányzati oldal webcímét bepötyögve valami teljesen mást találnak. Akik nem ismerik a rövidítéseket, nem tudják mi az a BTW, WTF, OMG. Lelki szemeim előtt látom ahogy próbálják összerakni: O mint Orbán, M mint Magyarország, G mint... csak azt a fránya G-t nem értem:). Persze elolvassák majd ők is, hogy min dolgozik az új kormány, de vajon segíti-e az ügyek intézését ez az üzenet vagy nem. Vajon örülünk amikor az INDEX címlap előtt egy reklám fogad minket a nyitólapon vagy nem?! Nem. Ügyfélközpontúság szempontjából ez az üzenet kevésbé hasznos. Nem beszélve az országimázsról, tudom, nem olyan sokan nézik külföldről az oldalakat, de nézik, főleg diplomaták és hivatalnokok.

Egyetértek, a megújításra nagyon nagy szükség van. Remélem a kormányzati web 2.0 irányába is elmozdulnak. Korábban írtam róla, talán ez egy jel, hogy létre is jöhet valami.

Vajon meddig fog ez az üzenet "rémisztgetni" minket? Remélem ez is csak kampány szerű mint a hirdetések az INDEXen.

Kíváncsian várom a fejleményeket és az újabb kormányzati üzeneteket!

Ha tetszett a bejegyzés és érdekelnek hasonló témák, kövess twitteren!

Címkék: kormányzati kommunikáció kormanyzati-kommunikacio

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása